Nyheter

25 november 2023

Adoptionscentrums kommentar till DN:s artikel om att Sverige stoppar adoptioner från Madagaskar och Panama

DN skriver i sin artikel att Madagaskar ”i en av de svenska adoptionsakterna som centralmyndigheten MFoF har granskat matchades adoptivbarnet med en svensk familj en dag efter födseln”. Detta påstående är helt felaktigt. Barnet i fråga var flera år gammalt när det matchades med adoptivfamiljen. Det MFoF skriver i sitt beslut är att det förflutit en dag mellan det...

8 november 2023

Adoptionskommissionen behöver dina tankar

Vill du bidra till ett viktigt uppdrag? Adoptionskommissionen behöver dina tankar om vilket stöd adopterade behöver!

8 november 2023

Öppet Hus 17 november

Den 17 november firar vi adoptionernas dag. Därför bjuder vi på Adoptionscentrum in till Öppet Hus på vårt kansli. I år sammanfaller Öppet Hus med ett besök från Nigeria.

24 oktober 2023

Digital informationsträff om adoption från Colombia

Den 7 november anordnar Adoptionscentrum en digital informationsträff om adoption från Colombia. Medverkar gör vi som jobbar med Colombia på kansliet, och en familj som adopterade från Colombia 2021. Anmäl dig här.

20 oktober 2023

Starta en adoptionsansökan direkt efter medgivandet

Är du intresserad av att adoptera från Taiwan, Indien, Madagaskar eller Thailand? Då kan du påbörja en ansökan direkt efter att du fått medgivande från socialnämnden. Kontakta våra rådgivare via mejl radgivare@adoptionscentrum.se eller ring 08-587 499 55.

19 oktober 2023

Med anledning av terrordådet i Bryssel

Med anledning av det fruktansvärda terrordådet i Bryssel vill vi ge tips och råd till adoptivfamiljer och personal på Adoptionscentrum som planerar en utlandsresa. Händelsen i Bryssel utreds som ett terrordåd och enligt bekräftade uppgifter, från bland andra statsminister Ulf Kristersson, var attentatet riktat mot Sverige och svenska medborgare. Statsministern slog på en pressträff fast…

5 oktober 2023

Digital morgonfika med Adoptionscentrum den 17 oktober

Den här gången kommer vi att berätta om vår Tidslinje som beskriver utvecklingen inom internationell adoption genom åren.

4 oktober 2023

Adoptionsanmälan i oktober – december

Om du anmäler dig innan årets slut (oktober-december), betalar du ingen ny ärendeavgift för nästa år, 2024. Det är först 2025 som det är dags att betala ärendeavgift igen. Detta erbjudande gäller endast ärendeavgiften för 2024 (2.800 SEK). Medlemsavgiften, 40 SEK/månad, betalas som vanligt varje månad under nästa år.

21 september 2023

Informationsträff om adoption från Taiwan

Ni har väl inte missat det här intressanta evenemanget den 5 oktober? Läs mer och anmäl er här.

12 september 2023

Gruppåterresa Sydkorea 2024

Nu går det att intresseanmäla sig till vår populära gruppåterresor till Sydkorea, sommaren 2024. Du hittar mer information om program, upplägg, boende och röttersök i kalendern, skrolla till juni 2024. Du hittar även anmälan i kalendern.

1 2 3 7