Om oss

Adoptionscentrum är en ideell organisation som bedriver verksamhet för dig som vill adoptera, för adoptivfamiljer och för dig som är adopterad.

Förmedling

Adoptionscentrum har förmedlat internationella adoptioner sedan 1969, med barnets rätt till familj i fokus. Hos oss förenas barnets rätt till en trygg uppväxt med vuxnas vilja och förmåga att ta emot barnet som sitt. Över 25 000 barn från 60 olika länder har fått en ny familj i Sverige genom Adoptionscentrum. 

Medlemsverksamhet

Förbundet Adoptionscentrum grundades 1969 och är en partipolitisk och religiöst obunden förening. Adoptionscentrum har lokalavdelningar som ideellt anordnar digitala och lokala aktiviteter för medlemmarna. Medlemmarna utser Adoptionscentrums styrelse och beslutar om förbundets verksamhet och stadgar. Adoptionscentrum är även en intresseorganisation och mötesplats för både adopterade och adoptivföräldrar där medlemmar kan engagera sig, komma i kontakt med varandra och vara med och påverka.

Resor och Rötter – en del av Post Adoption Services

Verksamheten Resor och Rötter grundades 1995 och vänder sig till dig som vill veta mer om ett ursprungsland, söka biologiska släktingar eller bara samtala om att vara adopterad/adoptivförälder. Vi hjälper även till vid kopiering och kulturell tolkning av adoptionshandlingar.

Bistånd

Föräldralösa Barn – en del av Adoptionscentrum arbetar med att förbättra tillvaron för barn utan föräldraomsorg eller som riskerar att förlora sin familj. Vi arbetar för att förebygga att barn överges. 

artikeln uppdaterades 01 november 2023