Adoption

Att adoptera är en fantastisk möjlighet att bli förälder på, att skapa ett tryggt och levande hem med all dess glädje och utmaningar.

Att adoptera innebär att få ett barn i sin vård, ett eget barn med allt vad det innebär. Det enda du vet är att barnet redan finns och från början har haft två biologiska föräldrar som är mer eller mindre kända, ibland helt okända. Detta barn behöver trygghet och kärlek för att växa och bli en stark människa. I andra änden av adoptionskedjan finns människor som längtar efter att bli föräldrar. Som vill ge kärlek, tid och energi till ett barn.

Vi som arbetar på Adoptionscentrum brinner för detta: att ge barn en familj och vi gör vårt bästa för att alla adoptioner ska bli trygga och glädjerika. Många av oss som arbetar här vet av egen erfarenhet att adoption är ett fantastiskt sätt att bli förälder på. Andra är själva adopterade.

Om du har funderingar och frågor om adoption, är du välkommen att mejla rådgivarna på radgivare@adoptionscentrum.se eller ringa på telefon 08-587 499 55.

Nyfiken på adoption?

Varje månad bjuder vi in till ett digitalt informationsmöte ”Nyfiken på adoption?” där vi ger ytterligare information om att adoptera.

Våra adoptionsrådgivare berättar och svarar på frågor som:

  • Hur gör man för att adoptera?
  • Hur lång tid tar det?
  • Varifrån kommer barnen?

Du kan anmäla dig via vår kalender. Sortera på typ – Nyfiken på adoption?

artikeln uppdaterades 24 augusti 2023