• Hem
  • Nyheter
  • Adoptionscentrum höjer adoptionsavgiften 1 juli

Adoptionscentrum höjer adoptionsavgiften 1 juli

Adoptionscentrums förbundsstyrelse fastställer adoptionsavgiften två gånger per år, 1 januari och 1 juli. Avgiften täcker kostnader för adoptionen i Sverige och i barnets ursprungsland. Eftersom Adoptionscentrum är en ideell organisation finns inte något vinstintresse, men förbundsstyrelsen bevakar att verksamhetens resultat inte heller slutar med förlust.

Många verksamheter befinner sig i en besvärlig ekonomisk situation på grund av det ekonomiska läget i världen. Även Adoptionscentrum är drabbat av rådande lågkonjunktur, en svag svensk krona i förhållande till dollar och Euro samt ett minskat antal förväntade genomförda adoptioner. Förbundsstyrelsen följer noga Adoptionscentrums strävan efter att minska kostnaderna, men tvingas konstatera att det inte är tillräckligt att endast arbeta med att minska kostnaderna utan det behövs också en avgiftshöjning för att ekonomin ska gå ihop.

Den del av adoptionsavgiften som täcker arbetet i Sverige kommer därför att höjas med 20.000 SEK från 1 juli. Räkna med att även den del av arbetet som avser kostnader för arbetet i barnets ursprungsland kommer att höjas. Här hittar du de aktuella avgifterna.

nyheten uppdaterades 03 juli 2023