AC Uppland – Nätverka

Kontakta uppland@adoptionscentrum.se gällande nedanstående information.

Facebook

AC Uppland finns numera också på Facebook. Gruppen heter just AC Uppland och är sluten. Att den är sluten innebär att den är sökbar och det är möjligt att själv ansöka om medlemskap eller att en redan befintlig medlem lägger till en som medlem. Gruppens inlägg och bilder syns enbart för medlemmar och de syns inte heller i medlemmarnas facebookflöden för andra än andra medlemmar. Så, har du Facebook så sök på oss och kom med!

Utbildning

Om du är intresserad av någon av våra kurser eller grupper så skicka oss ett mail på uppland@adoptionscentrum.se så hjälper vi dig vidare! 

Adoption – Föräldrautbildning

Från och med den 1 januari 2005 måste den som inte tidigare adopterat gå en obligatorisk föräldrautbildning för att kunna få socialnämndens medgivande för adoption. Studiefrämjandet är godkända av länets kommuner att arrangera dessa föräldrautbildningar.

Barnavårdskurs

Blöjor, barnmat, viktutveckling och nattvak! Att få en ny liten medlem i familjen innebär nya utmaningar och kräver kunskaper. Vi hjälper dig på traven med denna specialkurs i barnavård för dig som adopterat. Om du tidigare gått den obligatoriska föräldrautbildningen i vår regi är denna kurs kostnadsfri.

Nio plus-grupp

Humörsvängningar, hormoner och pubertet. Existentiella frågor, frågor om samhörighet och utanförskap. Är det skillnad att gå igenom puberteten som adopterad och var kan jag som förälder få hjälp och stöd? Detta är några av de frågor som vi samtalar om. Träffarna vänder sig till föräldrar som har lite äldre barn och tonåringar, från nio år och uppåt.

Öppen förskola

Öppna förskolan vilar för tillfället. Är du intresserad av öppen förskola eller liknande aktiviteter framöver? Hör av dig till oss!

artikeln uppdaterades 20 februari 2023