AC Skåne – Nätverksgrupper

I AC Skåne vill vi erbjuda så mycket som möjligt utifrån medlemmarnas intressen. Vi har olika nätverksgrupper som träffas med jämna mellanrum.

Har du någon idé om en ny nätverksgrupp, vill vara med i en eller komma i kontakt med gruppledaren, mejla oss på skane@adoptionscentrum.se. I styrelsen hjälper vi till med kontakt med medlemmar, lokaler och pengar till aktiviteter som arrangeras i de olika nätverken men tanken är att någon intresserad medlem tar ansvaret för resp. grupp och har en kontaktperson i styrelsen.

Väntanlängtan

En träff för blivande adoptivfamiljer som vill träffa andra i samma situation och en familj som har adopterat berättar om sin resa. Vi anordnar träffar vid behov och aktuella datum presenteras i kalendern.

Ensamstående föräldrar!

Är du intresserad av att vara kontaktperson/ansvarig för träffar med ensamstående och deras barn? Kontakta skane@adoptionscentrum.se.

Träffpunkter & öppna förskolor

Malmö

Vi träffas på måndagar (ej på skollov) under skolterminstid i Limhamns församlingshem, Linnégatan 17, kl 14-16. Här är det adoptivföräldrar som hjälps åt att hålla i träffarna. Tillsammans bestämmer vi vad vi vill göra. Fika hjälps vi åt med likaså att plocka undan efter fika och lek. Välkomna!

De här träffarna drivs av medlemmar i AC Skåne.

Det finns en Facebookgrupp för träffarna i Limhamn, Adoptivfamiljer – träffpunkt Limhamn, där alltid aktuell information om träffarna finns. Facebookgruppen är sluten så du får begära att få gå med.

Lomma

Alla ”gamla” och nya familjer är varmt välkomna till öppna förskolan/träffpunkten för adoptivfamiljer i Lommas församlingshem, Skolgatan 4, varje onsdag eftermiddag kl 13.30-16.00. Här finns det gott om plats för både stora och små i blandade åldrar och många olika roliga leksaker, pyssel mm. Vi hjälps åt med både lek och fika.

De här träffarna drivs privat av andra ideella aktörer.

Det finns en Facebookgrupp för träffarna i Lomma, Öppen förskola- adoptivfamiljer, den är sluten så du får begära att få gå med.

Bor du långt ifrån ovanstående orter? Kanske kan du ordna en egen träffpunkt i din region? Adoptionscentrum har ett samarbete med Studiefrämjandet, de kan ev. låna ut en lokal kostnadsfritt. Eller hör med kyrkan om de har något ledigt ett par timmar i veckan. Kontakta oss på skane@adoptionscentrum.se om du vill ha hjälp med att sprida informationen till andra adoptivfamiljer i din region.

Sociala medier

artikeln uppdaterades 23 januari 2023