Föreläsningsdag

Varmt välkomna på vår föreläsningsdag!

Lördagen den 12 november mellan 10-15 på Quality hotel View Malmö kommer vi att få lyssna till tre spännande föreläsningar. Till lunch kommer det serveras wrap.

Petra Krantz Lindgren: Så blir du en pratbar vuxen!

Petra är beteendevetare och arbetar med föräldrautbildning. Hon är författare till boken Med känsla för barns självkänsla och anlitas bl.a. som föräldrarådgivare i radioprogrammet Fatta Familjen.

Föreläsningen tar upp frågor som:

  • Hur skapar man förtrolighet och tillit i vuxen-barn/ungdoms-relationen?
  • Hur kan man hjälpa och stötta ett barn/en ung person som har problem?
  • Vad skall man säga för att barnet/den unga inte skall utbrista ”du fattar ju ingenting!”? Och vad skall man undvika att säga?

Föreläsningen varvas med smågruppssamtal.

Conny Noren:

Från stenhårt fokus på graviditet till att adoptera två döva barn – hur ser den resan ut ur ett manligt perspektiv?

En föreläsning som gläntar på de manliga skygglapparna och envisheten, för att landa i acceptans och kärlek till det som en gång verkade helt omöjligt.

Conny Norén bloggade om adoptionerna från Colombia 2013 och Taiwan 2016, och har väckt många reaktioner med sina nära och öppna skildringar av såväl föräldraskapets höjdpunkter som nattsvarta stunder.

Christina Rickardsson:

Christina Rickardsson utgår från sin historia och erfarenheter när hon föreläser.

Christina föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

Det kanske är svårt att tro, med tanke på den mörka och djupt berörande historien, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Man blir inspirerad, känner tacksamhet, och får bränsle åt en ännu starkare drivkraft till sina egna strävanden. Hon sprider ett värmande budskap.

Christina brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Hon vill med sina föreläsningar öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Betalning:

Betalning ska ske senast 2022-10-27, anmälan är bindande.

Betala avgiften till AC Skåne via Swish till 123 142 59 58. Märk betalningen med för- och efternamn samt antal personer anmälan gäller (t.ex. Ester Andersson 2 personer), eller plusgirokonto 73 56 12 – 4.

Välkomna hälsar vi i AC Skåne,
Theresa, Petra och Linda

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Datum och tid: Lördag 12 november 2022 klockan 10:00 - 15:00
Sista dagen för anmälan: Torsdag 27 oktober 2022
Arrangör: AC Skåne
Kostnad: 150 kr för medlemmar, 250 kr för icke-medlemmar
Plats: Quality Hotel View Malmö

eventet skapad 16 januari 2023