Biblioterapeutisk bokcirkel

Vi har i några år haft Biblioterapeutisk bokcirkel och det har varit mycket uppskattat. Nu har vi möjlighet att ha en grupp i vår också. Du behöver inte ha någon erfarenhet av biblioterapeutisk bokcirkel, det går bra att hänga med direkt.

Cirkeln kostar 150kr för Adoptionscentrums medlemmar. I mån av plats kan icke medlemmar deltaga då är kostnaden 1700kr per person.

Böcker vi kommer att läsa och diskutera är:

Träff 1. Flickan från Lotusfälten,Linn Heed, 2017. 

Träff 2. Hjärtats röst, Nina Holst, 2018.  

Träff 3. Adoption – Den stora återresan, Mary Juusela, 2014 (Finns att låna på biblioteket eller att köpa genom att mejla till bestall@millerbooks.se).  

Träff 4. På jakt efter Mr Kim i Seoul, Sofia French, 2005.

Datum för bokcirkeln våren 2022 

17/2, 17/3, 7/4 samt 5/5.  Tiden är 18.15-20.30.  

Vi hoppas fortfarande på fysiska träffar på Södermalm, Stockolm, men på grund av den rådande situationen med Covid-19 kommer cirkeln troligtvis vara digital inledningsvis eller genomgående.  

Max 10 deltagare.

Vi låter vår cirkelledare berätta om sig själv och bokcirkeln: 

Jag som leder cirkeln heter Sanna Magnusson, jag är en litteraturälskande socionom, med en vidareutbildning i biblioterapi. Jag är adopterad från Jakarta, Indonesien. Förutom att läsa, älskar jag att skriva. Jag har skrivit noveller för arkitekturtidningen Skalan och gått författarutbildningen på Biskops – Arnö folkhögskola. Jag bor i Stockholm med min man och våra två barn. Vid frågor, vänligen mejla mig, sanna_kasandini@hotmail.com. 

Bokcirkeln riktar sig till vuxna adopterade, adoptivföräldrar och till blivande adoptivföräldrar. Nya och ”gamla” deltagare är varmt välkomna.  Det kommer vara fyra cirkeltillfällen. Längden på varje träff, kommer att vara cirka 2 timmar och 15 minuter inklusive paus. 

Litteraturen berör temat adoption på olika sätt. Vi läser en bestämd bok till varje cirkeltillfälle och samtalar sedan om innehållet. Tillsammans reflekterar vi över vad boken får oss att känna och tänka, där ingen upplevelse är rätt eller fel. Du får gärna dra kopplingar till eget liv och erfarenheter.  

Vi diskuterar exempelvis om det är något i texten vi känner extra starkt för och varför vi gör det. Vi funderar kring om det är något vi kan känna igen oss i. Vi samtalar också om vad vi kommer att bära med oss av texten. Att göra biblioterapeutiska läsningar handlar om att dela varandras upplevelser av litteraturen. Sista cirkelträffen kommer vi i vanlig ordning att göra en enkel skrivövning. Biblioterapi kan ge dig nya insikter, nya perspektiv, bidra till personlig utveckling och ett ökat välbefinnande. 

Övrig information 

Du lånar eller köper böckerna själv. Om vi kan träffas fysiskt kommer det att bjudas på fika. Vänligen meddela födoämnesallergier när du anmäler dig under övrig information. 

Om det går att träffas fysiskt gäller så klart att alla måste vara symtomfria och att vi kan sprida ut oss i lokalen. Handsprit kommer att finnas tillgängligt. 

Hjärtligt välkomna! 

Sanna 

Datum och tid: Torsdag 17 februari 2022 klockan 18:15 - 20:30
Sista dagen för anmälan: Torsdag 3 februari 2022
Arrangör: AC Stockholm
Kostnad: 150
Plats: Teams + Södermalm

eventet skapad 16 januari 2023