Att bli uppsökt som adopterad

Adoptionscentrum bjuder in till en digital föreläsning om att som adopterad bli uppsökt av sin biologiska familj. Föreläsning vänder sig både till dig som är adopterad och till er som är adoptivföräldrar.

Att bli uppsökt händer relativt få adopterade, men i takt med att sociala medier utvecklas så märker vi på Resor och Rötter att detta blir allt vanligare. Vid en uppsökning är den adopterade totalt oförberedd, vilket kan väcka många olika tankar och funderingar och inte sällan motstridiga känslor. Är den adopterade dessutom minderårig så påverkas hela familjen på olika sätt.

Vi på Resor och Rötter märker att det finns ett behov av stöd när man har blivit uppsökt, såväl praktiskt som känslomässigt.

De här frågorna vill vi lyfta och bjuder därför in till en digital föreläsning om att bli uppsökt, hur man kan reagera och hur man kan hantera en sådan situation.

Föreläsare är Sandra Stendahl och Anna Guwert, handläggare på Resor och Rötter – Adoptionscentrums PAS – Post Adoption Service. Särskilt inbjuden gäst är Margret Josefsson, adopterad, som kommer att berätta om hur det var när hon blev uppsökt av sin biologiska familj.

Varmt välkommen med din anmälan!
För att delta behöver du vara medlem.

Datum och tid: Måndag 22 maj 2023 klockan 17:00 - 18:30
Sista dagen för anmälan: Söndag 21 maj 2023
Arrangör: Adoptionscentrum
Plats: Digitalt

Anmälan

För att läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

eventet skapad 25 april 2023