Nyheter

26 mars 2024

Till regeringen – höj inte insamlingskravet!

Regeringen har flaggat för att kravet om medfinansiering för civilsamhällets biståndsprojekt tredubblas 2025. Tillsammans med 68 andra små, ideella organisationer debatterar Föräldralösa Barn idag i Dagens Arena.

14 februari 2024

Hjärtedagen 2024

Tusen tack till dig som sparar med hjärtat! Den 14 februari, Alla hjärtans dag, fick Adoptionscentrums biståndsverksamhet Föräldralösa Barn ta emot 457 909 kronor från Swedbank Humanfond. Men hjälp av ditt sparande får fler barn möjlighet till utbildning, hälsovård och en trygg barndom. Tack för att ni gör världen lite bättre.

8 september 2023

Från ”Care Leaver till Care Leader”

Välkommen på en spännande föreläsning den 12:e oktober. Kom och lyssna på Denis från Serbien som startat en organisation för att stödja unga som levt ett liv på institution.

16 juni 2023

Biståndsorganisationer i gemensamt upprop – ta tillvara våra erfarenheter

Genom vårt medlemskap i ForumCiv deltar vi tillsammans med 104 organisationer i ett upprop om att ta tillvara våra insikter i reformagendan. Tillsammans samlar vi en mångfald av perspektiv och kompetens från de olika områden inom utvecklingssamarbetet som just vi är experter på.

5 maj 2023

Tragisk skolskjutning i Serbien

Hos vår samarbetspartner GRiG, har telefonen gått varm sedan de senaste dagarna.  Natasa Stevanovic, chef på GRiG, berättar att främst media, men också oroliga föräldrar och ungdomar ringer och försöker förstå vad som har hänt och hur det kunde ske. GRiG budskap för att förhindra nya attacker är att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa.

27 mars 2023

Från behov till rättigheter – film från Föräldralösa Barns arbete i Vietnam

Föräldralösa Barn, en del av Adoptionscentrum stöttar partnerorganisationer i Vietnam som arbetar med att göra skillnad för familjer som drabbats av hiv i Vietnam. Se filmen Från behov till rättigheter från när ForumCiv, som finansierar den svenska partnerskapsprogrammet, besökte Vietnam i början på året.

19 februari 2023

Lesedi ger hopp och framtidstro

Sedan starten för tio år sedan har Lesedi la Batho arbetat för att ge hopp och bygga framtidstro i området Mabopane utanför Pretoria och för att bryta den onda cykeln av fattigdom. Från sitt community center erbjuder Lesedi la Batho, vars namn betyder ljus åt folket, idag en rad olika verksamheter. Yrkesutbildning, arbetsförmedling, förskola för…

13 januari 2023

Byte av hemsida

Månadsskiftet januari/februari 2023 byter Adoptionscentrum plattform för vår hemsida. Det kan i undantagsfall leda till mindre driftstörningar. Vi ber er ha överseende med detta.

3 januari 2023

Varmt tack för era gåvor under 2022

Varmt tack för era gåvor, ert engagemang och er starka vilja att göra skillnad.

1 december 2022

Att stödja och stärka familjer – läs mer om hur vi arbetar

Föräldralösa Barn har sedan starten arbetat för barns rätt till familj och en trygg uppväxt.

1 2