Nyheter

8 september 2023

Från ”Care Leaver till Care Leader”

Välkommen på en spännande föreläsning den 12:e oktober. Kom och lyssna på Denis från Serbien som startat en organisation för att stödja unga som levt ett liv på institution.

16 juni 2023

Biståndsorganisationer i gemensamt upprop – ta tillvara våra erfarenheter

Genom vårt medlemskap i ForumCiv deltar vi tillsammans med 104 organisationer i ett upprop om att ta tillvara våra insikter i reformagendan. Tillsammans samlar vi en mångfald av perspektiv och kompetens från de olika områden inom utvecklingssamarbetet som just vi är experter på.

5 maj 2023

Tragisk skolskjutning i Serbien

Hos vår samarbetspartner GRiG, har telefonen gått varm sedan de senaste dagarna.  Natasa Stevanovic, chef på GRiG, berättar att främst media, men också oroliga föräldrar och ungdomar ringer och försöker förstå vad som har hänt och hur det kunde ske. GRiG budskap för att förhindra nya attacker är att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa.

27 mars 2023

Från behov till rättigheter – film från Föräldralösa Barns arbete i Vietnam

Föräldralösa Barn, en del av Adoptionscentrum stöttar partnerorganisationer i Vietnam som arbetar med att göra skillnad för familjer som drabbats av hiv i Vietnam. Se filmen Från behov till rättigheter från när ForumCiv, som finansierar den svenska partnerskapsprogrammet, besökte Vietnam i början på året.

14 februari 2023

Hjärtedagen 2023

Tusen tack till dig som sparar med hjärtat!

13 januari 2023

Byte av hemsida

Månadsskiftet januari/februari 2023 byter Adoptionscentrum plattform för vår hemsida. Det kan i undantagsfall leda till mindre driftstörningar. Vi ber er ha överseende med detta.

3 januari 2023

Varmt tack för era gåvor under 2022

Varmt tack för era gåvor, ert engagemang och er starka vilja att göra skillnad.

1 december 2022

Att stödja och stärka familjer – läs mer om hur vi arbetar

Föräldralösa Barn har sedan starten arbetat för barns rätt till familj och en trygg uppväxt.

1 november 2022

110 organisationer: Kortsiktigt att minska biståndet i kristider

Genom vårt medlemskap i ForumCiv uppmanar vi den kommande regeringen att inte vända världen ryggen när biståndet behövs mer än någonsin.

3 januari 2022

Hjärtedagen 2022

Tusen TACK ❤ till dig som sparar i Swedbank Humanfond!

1 2