Råd och stöd för adopterade och deras familjer

Stöd, råd, hjälp eller bara någon att prata med?

Vill du komma i kontakt med oss kan du ringa vår ordförande, 070-667 68 69, eller skicka e-post till: info@acstockholm.se. Frågor kring utbildningar skickar du till vår samordnare på samma mailadress, övriga kontaktadresser hittar du här.

AC Stockholm Söders kontaktpersoner

Har du frågor kring att adoptera eller att vara adopterad? Vi har hela 6 kontaktpersoner i vår lokalavdelning. Alla med olika erfarenheter från att vara adoptivförälder, adopterad och vara i ansökningsprocessen.

Läs mer om våra kontaktpersoner under rubriken "Kontakt" och välj vilken du vill prata med.

Du är också välkommen att kontakta vår ordförande Jonas Andersson, 070-667 68 69.

Nationella kontaktpersoner

Inom Adoptionscentrum finns en ny funktion som nationella kontaktperson. De är personer med olika specialområden som de har egna erfarenheter av, som de gärna delar med sig av. De arbetar ideellt och nås säkrast på kvällstid. Du kan vända dig till dem när som helst under adoptionsprocessen och det är inte någon annan avgift än vanlig samtalstaxa. De är inte insatta i den rådande adoptionssituationen eller adoptionsförmedlningen.

Den aktuella listan med namn och kontaktadress hittar du på "Min sida" när du är inloggad (via den här direktlänken).

Stockholm stads resurser

Stockholms stads adoptionsverksamhet arrangerar föräldrautbildningar inför internationell adoption (FIA), och erbjuder råd och stöd för adopterade och deras familjer. Hit kan du som bor i Stockholm vända dig om du behöver information om organisationer eller verksamheter inom området.

De sammanställer också en Råd- och stödlista där det finns namn på organisationer och enskilda som på olika sätt arbetar med adoptionsfrågor.

Resurscentrets hemsida

Råd och stödlista Stockholms stad

Duvnäs föräldrastöd

Pedagogisk verksamhet Spira

Litteraturlista med anknytning till adoption

Vi har samlat ett urval av publikationer som finns inom ämnet adoption. Hjälp oss gärna att komplettera lista. 

Litteraturlista