Gruppåterresa Sydkorea 2022

Lördag, 29 Oktober 2022, 00:00 - 00:00 Seoul

Anmälan

Efter två års inställda gruppåterresor till Sydkorea, vågar vi nu försiktigt planera för en resa år 2022. Vi börjar med att se hur intresset ser ut via denna digitala intresseanmälan.

Anmälan är inte bindande och vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid behov.

För att anmälan ska gälla, behöver du vara medlem i Adoptionscentrum. Du anmäler dig som medlem via vår startsida.

Frågor

Om du har en fråga om gruppåterresan, spara den till augusti 2022. Det vi vagt kan svara på innan dess är nedanstående information.

När?

Vi kommer sikta på att boka ett program mellan lördagen den 29 oktober och fredagen 4 november 2022.

Programmet

Vi kommer om möjligt att planera programmet efter augusti 2022. Önskemål på aktiviteter:

  • Besöka KWS och ett barnhem
  • Besöka svenska ambassaden
  • Besöka NNSC i DMZ (gränsen till Nordkorea)
  • Ge möjlighet till att träffa fosterfamilj och biologisk familj
  • Besöka Folk Village/museum inomhus
  • Träffa svensk-koreanska samarbetsorganisationer
  • Shoppa, äta och turista

På grund av COVID -19, har ovanstående önskemål inte varit möjliga år 2020 eller 2021. För att resan ska bli av, behöver vi vet att deltagarna kan få komma hem med fina betydelsefulla minnen, utan restriktioner, utegångsförbud eller begränsningar.

Karantän

I skrivande stund är karantänen borttagen för vaccinerade besökare i Sydkorea. Vi kommer planera resan oavsett hur karantänreglerna kommer se ut vid tidpunkten för avresa. Alla frågor om karantän kommer hänvisas till koreanska ambassaden i Sverige. Deltagarna står för kostnaderna för eventuell karantän.

Visum

Den som är adopterad, kommer förmodligen behöva ansöka om F4-visum. Övriga deltagare kommer ansöka om C3-visum. Alla frågor om visum hänvisas till sydkoreanska ambassaden.

Flygresa och boende

Varje sällskap bokar och betalar flygresan själv. Sällskapet behöver själv planera utifrån framtidens karantänregler, så att alla kan vara på plats till den 28 oktober.

Alla deltagare kommer att bo på Hotel President. Frågor om boende och bokningar kommer kunna besvaras efter augusti 2022.

Kostnader

Sällskapet betalar för eventuell karantän, resa, boende och deltagaravgift. Frågor om kostnader kommer kunna besvaras efter augusti 2022.

Söka rötter

Du som är adopterad och vill starta en röttersökning efter biologisk familj inför resan, behöver göra det snarast. Läs mer om hur du gör under fliken för adopterade (länk i rubriken).

Arrangör :  Resor och Rötter
Kostnad :  Ca 4 300 kronor per deltagare
Intern avdelning:Resor och Rötter
Intern avdelning:Utland