Adoptionscentrums lokalavdelningar

Förbundet Adoptionscentrum består av geografiskt indelade lokalavdelningar. Som medlem i Adoptionscentrum är du också medlem i den avdelning inom vars verksamhetsområde du bor. 

Avdelningarna erbjuder kurser och aktiviteter, samt arbetar på olika sätt för att tillgodose adoptivfamiljers intressen och behov inom verksamhetsområdet.

Alla som är verksamma i avdelningsverksamheten gör det ideellt, många är adoptivföräldrar, några är själva adopterade.

Har du frågor om medlemskap? Maila support@adoptionscentrum.se

 • Avdelningar
  • Dalarna
   Dalarna

   AC Dalarna är Adoptionscentrums lokala avdelning i Dalarna. Vi jobbar för att hjälpa både de som funderar på att adoptera, de som adopterat och adopterade.

   Läs mer

  • Gotland
   Gotland

   Här är Gotlandsavdelningen,

   titta gärna in en stund.

   Läs mer

  • Gävleborg
   Gävleborg

   AC Gävleborg är Adoptionscentrums lokala avdelning i Gävleborg och Älvkarleby kommun. Vi anordnar aktiviteter med fokus på adoption, till exempel familjeträffar.

   Läs mer

  • Göteborg
   Göteborg

   AC Göteborg består av medlemsfamiljer i Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö kommuner.

   Avdelningen håller utbildningar och aktivieter för sina medlemmar, både för de som funderar på adoption eller väntar på att få adoptera, för barnen, för de vuxna adopterade, för föräldrar och mor- och farföräldrar.

   Läs mer

  • Halland

   Hej och välkommen till lokalavdelningen för Halland.

   Vi är en liten avdelning som försöker hålla liv i vår förening.

   Välkommen in och läs mer om oss och ta gärna kontakt med oss om du har några ideér på vad vi kan hitta på i Halland.

   Läs mer

  • Jämtland Härjedalen
   Jämtland Härjedalen

   Välkommen till AC Jämtland Härjedalen!
   Vi bedriver aktiviteter som vi tror ska passa just dig/er. Exempel på sådana aktiviteter är, kurs och cirkelverksamhet, familjeträffar, och när tillfälle ges tar vi in någon intressant föreläsare. 

   Läs mer

  • Jönköping

   Välkomna till AC Jönköping! Vi bedriver aktiviteter som vi tror ska passa just dig/er. Exempel på sådana aktiviteter är, informationsmöten, temadagar och familjeträffar. Vi försöker vara aktuella i vårt utbud och tar in intressanta och aktuella föreläsare.

   Läs mer

  • Nordväst
   Nordväst

   Välkomna till AC Norväst! Vi bedriver aktiviteter som vi tror ska passa just dig/er. Exempel på sådana aktiviteter är, kurs och cirkelverksamhet, familjeträffar, och när tillfälle ges tar vi in någon intressant föreläsare.

   Läs mer

  • Norrbotten
   Norrbotten

   Välkommen till Sveriges, till ytan, största avdelning!

   Läs mer

  • Skåne
   Skåne

    AC Skåne är lokalavdelningen längst söderut i Sverige. Vi har ca 460 medlemsfamiljer som bor i de 33 kommuner som finns i Skåne. Vi arbetar med att arrangera olika familjeaktiviteter, föreläsningar och har olika nätverksgrupper. AC Skånes medlemmar är även aktiva i en del av de träffpunkter som finns för adoptivfamiljer runt om i Skåne.

   Läs mer

  • Stockholm
   Stockholm

   AC Stockholm är landets största lokala avdelning med över 1250 medlemsfamiljer.

   Avdelningen är en sammanslagning av Stockholm Norr och Söder och upptagningsområdet är hela Stockholms län, från Nykvarn till Waxholm.

   Vi är mycket aktiva och arrangerar kurser, ordnar aktiviteter,utbyter erfarenheter och påverkar samhället i frågor som berör adoption. Här kan du läsa mer om vad vi gör och vad du kan bidra med.

   Välkommen!

   Läs mer

  • Sydöst
   Sydöst

   Välkomna till AC Sydöst! Vi bedriver aktiviteter som vi tror ska passa just dig/er. Exempel på sådana aktiviteter är utbildningar, föreläsningar och familjeträffar.

   Läs mer

  • Södermanland
   Södermanland

   AC Södermanland en ideell lokalavdelning under Adoptionscentrum. Vi finns som en mötesplats för Sörmlands adopterade, sökande (köande) och adoptivföräldrar och vilka ni än är som känner er träffade av en intresseorganisation som handlar om adoption.

   För våra medlemmar arrangerar vi aktiviteter runt om i länet, där vi träffas under olika omständigheter, har trevligt och utbyter våra erfarenheter. Titta gärna in och bläddra i vår kalender...

   Läs mer

  • Uppland
   Uppland

   Varmt välkommen till AC Uppland!

   _________________________________________

   AC Uppland omfattar kommunerna Uppsala, Knivsta, Heby, Håbo, Enköping, Sigtuna, Tierp o Östhammar. Vi bjuder på gemenskap, vägledning, igenkänning och inspiration genom vår omfattande verksamhet och stort utbud av aktiviteter.

   Vi anordnar familjefester, temakvällar, öppna förskolor, samtals-cirklar, babymassage, barnavårdskurser, studiecirklar och utlåning av litteratur från vårt bibliotek, bland annat. Även våra medlemmar tar fina initiativ och därför finns även kringaktiviteter som hålls levande av eldsjälar, som exempelvis cafékvällar, födelselandslekis och mamma- eller pappamiddagar.

   Mer om vårt engagemang samt om hur du kan kanalisera ditt under resans gång finner du via länken nedan...

   Läs mer

  • Värmland
   Värmland

   Välkommen till AC Värmland

   Läs mer

  • Västerbotten
   Västerbotten

   AC Västerbotten samlar medlemsfamiljer från Västerbottens 15 kommuner.

   Vi ordnar aktiviteter för alla åldrar där den populäraste aktiviteten brukar vara den traditionsenliga julfesten.

   Läs mer

  • Västernorrland
   Västernorrland

   AC Västernorrland finns geografiskt i Medelpad och Ångermanland. Vi är ett nätverk för sökande, köande, adoptivfamiljer, adopterade och vi arrangerar olika typer av aktiviteter- allt från julgransplundringar till utbildningskvällar och after work.

   Läs mer

  • Västmanland
   Västmanland

   Välkommen till AC Västmanland, en lokal avdelning inom Adoptionscentrum med ca 100 medlemsfamiljer. Hos oss får du möjlighet att träffa andra i samma situation både före, under och efter adoptionen. Varmt välkommen till oss om du vill veta mer.

   Läs mer

  • Örebro
   Örebro

   Lokalavdelningen AC Örebro omfattar hela Örebro län. Föreningens viktigaste uppgift är att ta tillvara adoptivfamiljernas intressen och skapa kontakter mellan familjer, både före och efter adoptionen. Vi bedriver verksamhet i form av öppen förskola, familjeträffar, föräldrautbildningar, föreläsningar, biståndsprojekt mm.

   Läs mer

  • Östergötland

   Till oss kan du vända dig om du vill få kontakt eller träffa andra i samma situation före, under eller efter adoptionen. Oavsett i vilken fas du är så är du alltid välkommen att kontakta oss.

   Läs mer