Lediga tjänster

Adoptionscentrum söker verksamhetschef

Uppdraget
Verksamhetschefen rapporterar till Förbundsstyrelsen. Som verksamhetschef har du personalansvar för cirka 20 medarbetare på kansliet, leder operativt det dagliga arbetet och har kontakt med våra internationella samarbetspartners. Antalet internationella adoptioner har minskat de senaste åren och därför har antalet anställda minskat. Ett löpande arbete pågår för  att anpassa verksamheten till rådande förhållanden och du behöver fortsätta den påbörjade anpassningen och effektiviseringen av arbetssätt och organisation och samtidigt behålla Adoptionscentrums ställning som den största adoptionsorganisationen i Sverige.

Kvalifikationskrav

  • Högskoleutbildning
  • Mångårig chefserfarenhet
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet från idéburen verksamhet och kunskap inom barnrättsområdet
  • Internationell erfarenhet och interkulturell kompetens
  • Ekonomisk kompetens; förstå balansräkningar och strategiska företagsekonomiska frågor
  • Juridisk kompetens; förstå och tolka avtal och konventioner
  • Erfarenhet av förändringsarbete
  • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper
Du är en van ledare och har de egenskaper som framgångsrika ledare har, vilket innebär att du  är coachande och utövar ett nära, involverande och delegerande ledarskap. Du behöver ha mycket god kommunikationsförmåga och vara tydlig. Du har vana att driva projekt, är idérik, inspirerande och initiativtagande. Samarbete är ett ledord för dig. Du ser helheten och har ett brinnande intresse för barnrättsfrågor samt förståelse för idéburen verksamhet. Du har strategisk höjd och agerar alltid professionellt. Chefsrollen är en förtroendeställning vilket innebär att du som chef ska vara en god företrädare, såväl inom som utom organisationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Adoptionscentrum erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde maj/juni 2019. Omfattningen är heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Din arbetsplats blir på kansliet i Sundbyberg. Resor i tjänsten förekommer

Intresserad?
Vi ser fram emot din ansökan med cv och personligt brev via platssokande@adoptionscentrum.se. Vi vill ha din ansökan senast 2019-01-30 Märk ansökan ”Verksamhetschef”

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser eller rekryteringstjänster.

Önskar du mer information, kontakta gärna
Staffan Tilling, vice ordförande Förbundsstyrelsen, tel 070 730 52 77, staffan.tilling@adoptionscentrum.se eller Sofia Eugenzon-Persbeck, ledamot Förbundsstyrelsen, tel 070 753 75 95, sofia.eugenzon-persbeck@adoptionscentrum.se

Facklig kontakt
Unionen: Ulrika Öberg, 08-587 499 46, ulrika.oberg@adoptionscentrum.se
Saco: Eva-Maria Rask, 08-587 499 67, eva.maria.rask@adoptionscentrum.se

Adoptionscentrum är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden medlemsorganisation för de som vill adoptera, adoptivfamiljer och för den som är adopterad. Vi har drygt 4 000 medlemsfamiljer och 22 lokalavdelningar. Adoptionscentrum arbetar framförallt med internationell adoptionsförmedling, bistånd och medlemverksamhet. Vi har för närvarande auktorisation för förmedling av internationella adoptioner i 20 länder och bedriver biståndsverksamhet i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa.