Lediga tjänster

Adoptionscentrum söker en kommunikatör med erfarenhet av grafisk formgivning och digitala medier

Brinner du för kommunikation och barnrättsfrågor? Adoptionscentrum söker en producerande kommunikatör med huvuduppgift att stärka förbundets externa kommunikation.

Arbetsbeskrivning
Som producerande kommunikatör arbetar du med både löpande informationsinsatser och riktade kampanjer. Du framställer informations- och kommunikationsmaterial för såväl tryckta som digitala medier.

Vi söker dig som är självgående, kreativ och har god kunskap om olika mediers styrkor och svagheter. Är du dessutom analytiskt lagd och har erfarenhet av att jobba data- och måldrivet i sociala kanaler är detta ett stort plus.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med vår nuvarande kommunikatör planerar och genomför du kommunikationsinsatser med fokus på extern kommunikation

Du jobbar både självständigt och i samverkan med dina kollegor med att producera, publicera och följa upp kampanjer och löpande information såväl digitalt som i tryckta medier och fysiska miljöer.

Du deltar i arbetet med vår medlemstidning ”Att adoptera” och vårt nyhetsbrev. Det kan t ex innebära layout, redigering, fotografering och korrekturläsning.

 

Erfarenhet/utbildning

  • Akademisk utbildning relevant för tjänsten eller minst två års erfarenhet av producerande kommunikationsarbete
  • Goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta självständigt i program som t ex Illustrator, InDesign och Photoshop
  • Lyhörd för vilken tonalitet som passar i olika sammanhang
  • Stor vana av att arbeta med de viktigaste sociala kanalerna
  • Goda kunskaper i svenska & engelska

Meriterande

  • Erfarenhet av Episerver
  • Erfarenhet av att producera rörligt material 
  • Engagemang och kunskap om internationella adoptionsfrågor eller barnrättsfrågor
  • Kunskap i Office 365


Tjänsten är en projektanställning fram till 2018-12-31 med eventuell förlängning. Tjänstens omfattning är 39 tim/ vecka eller enligt överenskommelse. Tillträde snarast. Adoptionscentrum har sitt kansli i Sundbyberg. 

Intresserad?
Vi ser fram emot din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk via platssokande@adoptionscentrum.se Vi rekryterar löpande men vill ha din ansökan senast 2018-07-20. Märk ansökan ”Kommunikatör” 

Önskar du mer information, kontakta Lotta Bergkrantz

Facklig kontakt: Ulrika Öberg och Anna Linnell

Varmt välkommen med din ansökan!