Sydkorea

Adoptionscentrum kan hjälpa dig som är medlem att boka ett besök på SWS kontor, titta i din adoptionsakt eller ordna ett möte med fosterfamilj via SWS. Du kan även ta direktkontakt med SWS.

Adoptionscentrum brukar anordna gruppresor till Sydkorea en gång per år. Anmälan brukar komma ut i slutet av året, kring oktober. Resan brukar vara i början av juni varje år. 

Gruppåterresa till Sydkorea!

Nu går det anmäla sig till gruppåterresan till Sydkorea under 2017. Under senare åren har vi prövat ett annorlunda koncept för gruppåterresorna till Sydkorea. Detta har fungerat bra och därför inbjuder vi till en ny möjlighet under 2017.

Den 10 till 17 juni 2017 kommer personal från Adoptionscentrum att vara i Seoul, för att finnas till hands för adopterade och adoptivfamiljer som gör återresor. Tanken med vår närvaro är att du som åker både ska få stöd och hjälp på plats, speciellt kring det som gäller adoption och rötter. Samtidigt har du stor frihet och möjligheter till egna önskemål om vad du vill göra och hur länge du vill vara i Sydkorea.

Så här ser ramarna ut:

Resan Alla i sällskapet bokar flygresan själva. Vi rekommenderar att ni anländer till Seoul den 9 eller 10 juni 2016.

Boende Alla sällskap bor på Hotel President i centrala Seoul och rummen bokas av oss på Adoptionscentrum. Vi har rum reserverade för perioden 10 till 17 juni. Kortare vistelse är möjligt för den som önskar. Önskar ni en längre vistelse går det att ordna om ni meddelar oss i god tid. Ange vistelseperioden på anmälningsblanketten som ni skickar till oss. Kostnaden för boendet är cirka 1 000 kronor per natt för ett dubbelrum (kostnaden kan variera beroende av växelkursen).

Söka rötter För dig som är intresserad av att söka dina rötter, kan läsa mer om processen under fliken Länder i menyn till vänster. Du som vill försöka få kontakt med din koreanska familj bör kontakta oss på Adoptionscentrum så snart som möjligt. Ni hittar våra kontaktuppgifter under fliken Om oss ovan.

Fosterfamilj Om du vill träffa din fosterfamilj under vistelsen kan du skriva det på anmälningsblanketten.

Program Läs 2016 års program här. Programmet för 2017 kommer att lika programmet för 2016.

Kostnad Kostnaden är preliminär beräknad och kommer att landa på cirka 2 500 - 3 000 kronor per person. Avgiften omfattar en till två luncher, (alternativt en lunch och en middag) i Seoul, besök på SWS och barnhem, råd och stöd före, under och efter vistelsen (10 till 17 juni), en informationsträff före resan och en återträff efter resan på Adoptionscentrums kansli i Stockholm. Kostnad för resor, ev avbeställningsskydd, boende och mat tillkommer utöver Adoptionscentrums avgifter.

Informationsträffen Alla som anmält sig inbjuds till en informationsträff på Adoptionscentrums kansli i Stockholm under våren. Vi meddelar om datum för träffen när vi vet hur många deltagare som kommer följa med och om resan blir av. Den som ska åka bör vara med på den här träffen för att kunna ta del av information och träffa de andra som ska vara med under resan.

Återträff Om intresse finns träffas vi i Stockholm igen under hösten runt september för att dela erfarenheter och titta på bilder från Sydkorea.

Anmälan Anmälningsblankett finns här. Skicka in er anmälan till Adoptionscentrum senast 1 mars 2016 (adressuppgifter finns på blanketten). För att gruppåterresan ska bli av krävs det att mins 15 deltagare anmäler sig.

Medlemskap Adoptionscentrum har endast rätt att arrangera den här typen av program för medlemmar, så kallade ”slutna sällskap”. Därför måste alla deltagare vara medlemmar i Adoptionscentrum 2017. Om du vill bli medlem kan du läsa mer om det under fliken Medlem ovan.